Bevindingen cliënten


Helga: “Ik had last van zware menstruatieklachten door  de aanwezigheid van vleesbomen. In het VuMC een embolisatiebehandeling gehad, maar deze is niet goed aangeslagen. Van de gynaecoloog kreeg ik het advies om de vleesbomen operatief te laten verwijderen. Aangezien ik een operatie niet zag zitten, ben ik gaan kijken naar alternatieven. Via internet kwam ik op de behandelingsmethode met de INDIGO. Enkele behandelingen gedaan bij SCIAMUS  en de klachten zijn minder geworden, waardoor de noodzaak tot opereren voor mij is weggevallen. De behandelingen zelf heb ik ervaren als  zeer prettig en ontspannend.”

Inger: “Onverklaarbaar, een ander woord heb ik niet om te omschrijven hoe de behandeling werkt. Je vertelt wat je klachten zijn, maar eigenlijk hoeft dat niet, want doordat je met je polsen en enkels met de INDIGO verbonden bent, vertelt je lichaam zelf wel waar het behoefte aan heeft. Josette zorgt vervolgens met behulp van de INDIGO dat de waarden dan weer goed worden. Je merkt hier niets van, maar dat er wat gebeurt in je lichaam is duidelijk: gelijk daarna neem je veranderingen in je zelf waar. Hierdoor zit ik beter in mijn vel, slaap ik beter en heb ik meer energie gekregen.”

Janneke: “Ik ervaar de behandelingen als zeer positief; het voelt goed om ondersteuning te krijgen en ik krijg steeds meer zelfkennis. Daarnaast zijn mijn menstruatieklachten minder, heb ik minder jeuk op mijn handen en zijn mijn hoofdpijnklachten aanzienlijk minder geworden. Ook zijn mijn enkels sterker geworden; ik schrok laatst gewoon toen ik weer eens door mijn enkel ging omdat het zo lang geleden was! Ik vind dat Josette de behandelingen zeer zorgvuldig uitvoert en dat ze goed communiceert. Ze geeft letterlijk mijn zwakke plekken weer, maar behandelt mij niet als een persoon met een ziekte.”

Peter: “Een uitstekende combinatie van een uiterst vernuftig computerprogramma en de kennis van Josette maakt dat ik zeer tevreden terug kijk op mijn bezoeken aan SCIAMUS. De INDIGO zorgt er keurig voor dat invalshoeken waar de gemiddelde arts nooit aan denkt plotsklaps wél in the picture komen. Aanbevelenswaardig voor iedereen die niet meer verder weet wat te doen!”

Jos: “De behandelingen ervaar ik als even een moment voor mij zelf; er is volop tijd en aandacht voor mij en mijn klachten en ik voel mij serieus genomen. Ik heb het idee dat ik veel beter kan omgaan met de stress van het dagelijks leven en ik merk duidelijk verbetering in mijn klachten. Ik krijg handvatten om zelf de regie ten aanzien van mijn gezondheid in handen te nemen. Ik vind het niet altijd gemakkelijk om dat te doen, maar als ik het doe, merk ik wel het verschil!”

Dokter ziet 90% verbetering bij 490 SCIO-patiënten
N.B. De SCIO is de voorloper van de INDIGO (zie Ontwikkeling van de INDIGO).

“Ik heb 24 jaar gewerkt met reguliere geneeskunde als een verloskundige-gynaecoloog in mijn privé-praktijk. Ik had twee kantoren en 18 mensen die voor mij werkten en zelf werkte ik 80 uur per week. In 2000 was ik niet langer in staat om operaties uit te voeren of baby’s op de wereld te brengen door nek- en rugproblemen. Toen ik mijn opties evalueerde, ontdekte ik de holistische geneeskunde en nadat ik mezelf herschoold had, startte ik mijn nieuwe praktijk.

Onderweg ontdekte ik allerlei therapiemethoden die mij beter in staat stelden om mijn patiënten te helpen. Vier jaar geleden vond ik EPR-biofeedback en twee jaar geleden kocht ik een apparaat, toen ik zag hoe mijn vrouw vooruitging na een enkele sessie ermee. Sinds dat moment heb ik al 490 patiënten behandeld voor allerlei gezondheidsproblemen en bij 90% van hen was er verbetering.

Enkele van de problemen die ik heb kunnen verlichten zijn insomnia, vertigo, nachtmerries en stress, om er maar enkele te noemen. Er zijn geen bijwerkingen. Een van de successen die mij het meest bij blijft is dat van een vrouw van 26 jaar die cystitis interstitialis had en die na drie sessies weer een normaal leven kon leiden. In mijn 32 jaar klinische praktijk heb ik nooit een betere therapiemethode gezien.

Dr. Moshe Dekel, MD, Verloskundige-Gynaecoloog, NY, NY